The V160 family

 

Hovedstrækningen der løber tæt på Lassener Höhe befærdes hovedsagligt af maskiner fra V160 familien, det vil sige BR 215, BR 216 og BR 218. Disse maskiner afløste de aldrende damplokomotiver, bl.a. BR 03 (Blauer Enzian), som dog stadig ses i ny og næ, både med passagerer og gods, der fragtes fra den ene ende af landet til den anden.

Bahnmeister Kohl er en glad mand når han ser den ene dieselmaskine efter den anden, suse forbi oppe på hovedstrækningen, men kunne dog godt tænke sig at der skete noget mere i hans egen lille geschäft. Lassener Höhe har for længst passeret de tider hvor der virkelig var gang i hjulene, kulminen er lukket, de fleste unge mennesker flytter fra området for at studere i de større byer, så i dag er der kun en beskeden industri tilbage, der hovedsagligt udgøres af et mindre savværk, som dog stadig sender det meste af produktionen afsted med jernbanen.

Til trods for at der henstår et par E-lokomotiver i remisen, er der p.t. ingen planer om at elektricifere hovedstrækningen, da denne post vil være en for voldsom post på budgettet for tiden, så dieselmotorene må på overarbejde.

Pin It