Lassener Höhe er en lille station for enden af en sidebane, ikke langt fra hovedstrækningen imellem Hamborg og München. Alt imens der kan være travlt på hovedstrækningen, går livet sin stille gang i Lassener Höhe, hvor der en gang imellem ankommer et lokaltog, hovedsagligt med folk der arbejder i den beskedne industri der er i området, og ellers er den største aktivitet, når et godstog ankommer eller afgår med vogne.
 
1'ste udkast til sporplan: 
 

Lassener Höhe
Lassener Höhe Gleisplan
 
Efter at lokomotiver og vogne har været hjemløse en del år, mest på grund af manglende plads, er det blevet tid til at påbegynde bygningen af et nyt anlæg. Pladsen er stadig trang, men efter grundig overvejelse, og lange diskussioner med mig selv, har jeg besluttet at nu må det være tid. Manglen på plads, har givet mig idéen til Lassener Höhe, hvor hovedparten af tiden vil blive henlagt med lidt rangerkørsel. Der vil i området være en del lettere industri som retfærdiggør denne kørsel. Stationen vil blive betjent af et mindre persontog, og fra tid til anden vil der ankomme et godstog med vogne, blandt andet til den lokale industri, og samtidig tage de fyldte vogne med retur.
 
Banen vil blive opbygget med Märklin C og K skinner, af den simple årsag at det nu engang er det jeg har til rådighed. Egentlig burde banen bygges i størrelse N, for at udnytte pladsen bedst muligt, men på grund af mængden af materiel jeg har til rådighed i størrelse H0, vil det være for omstændigt at gå ned i størrelse nu. Styresystemet vil til at starte med, blive Märklins gamle 6021 digital system, men med tiden vil det nok blive udskiftet til noget mere tidssvarende.
 
Det trækkende materiel vil for hovedpartens vedkommende være Märklin, men der vil også forefindes ombyggede DC modeller, heriblandt Roco og Fleischmann, medens vognene vil være af noget mere blandet fabrikat. Lige for tiden henstår der en del materiel i Der Bahnbetriebswerk, hvor det venter på at at blive klargjort. Nogle maskiner skal ombygges fra DC til AC, nogle skal have skiftet motor, og andre  skal "bare" digitaliseres, men i første omgang skal der nok lægges lidt skinner, så de overhovedet har et sted at bevæge sig hen.

Denne side vil fremadrettet være et forsøg på at beskrive udviklingen i Lassener Höhe på godt og ondt, fra den spæde start, til et forhåbentligt næsten færdgt anlæg.


 
Jan Lassen
10-07-2018
 
 
 
Pin It