Efter flere års fravær, er byggearbejderne nu kommet tilbage til Lassener Höhe, og det er på tide at få sat lidt skik på de bygninger der skal danne rammen for livets gang i området. Bahnmeister Kohl er glad for at der endelig begynder at være lidt aktivitet i området, efter at det har ligget mere eller mindre dødt hen i en længere periode.

Jeg har udvalgt en serie af bygninger, der tidsmæssigt sagtens kunne være tilstede samtidig, men har indtil videre undladt at gå igang med byggeriet, da jeg ikke helt har bestemt mig for hvor meget der skulle gøres ud af de enkelte bygningsværker. Jeg har kigget mig omkring på det dersens internet for at finde inspiration, og bl.a. Niels Modeltog har været en stor inspirationskilde, og det er nu på tide at der kommer lidt gang i byggeriet.

Ved mit sidste besøg hos min lokale togpusher, faldt jeg over Fallers "Betriebsverwaltung", sæt nr. 191723, som meget godt matcher de andre bygninger der er planlagt, og skulle udfaldet ende med at blive mindre heldigt, kan den altid hengemmes i et hjørne et eller andet sted, indtil det en dag bliver tid til en restaurering, og skulle det lykkes at få et tilfredsstillende resultat, må jeg jo finde en plads til den i Lassener Höhe, hvilket ikke burde være helt umuligt med en grundflade på 188x160 mm. Sættet indeholder 124 dele, og ser ud til at være i en god udførelse.For at se hvordan sådan en bygning ældes, måtte jeg en tur på det der internet, og kigge på nogle billeder. Det viste sig at være sværere at finde billeder af den type bygninger, en bare som så, hvilket sansynligvis skyldes at jeg ikke søger på de rette tyske gloser. Til gengæld så opdagede jeg så at denne bygning er taget fra Bonn Hauptbahnhof (Faller 110113), og er den ene af mellembygningerne som Faller har valgt at give et par gavle. Samtidig er det så  også heldigt at Bonn Hbf ikke er planlagt som værende en del af anlægget.

 

At det er en del af Bonn Hbf, gør jo så til gengæld at der er masser af billedmaterial at kigge på.

 

Så er det muligt at få lavet en nogenlunde retvisende bygning, men samtidig giver det mulighed for en anelse kunsterisk frihed, da gavlene jo aldrig har eksisteret, og måske jeg vælger at improvisere lidt i forhold til gavlen på Bonn Hbf.

 

 Betriebsverwaltung - Del 2

 

Pin It